“Προ των … πυλών” της γνώσης …

Σήμερα, 26/11/2019, η εκπαιδευτικός ΠΕ70 κ. Ελευθεριώτη Διονυσία, Υπέυθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης, έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές του σχολείου να αναθερμάνουν τη σχέση τους με την αξία του “βιβλίου” και της “φιλανωγνωσίας”.

Μέσα από μία πολύ ενδιαφέρουσα και διαδραστική παρουσίαση οι μαθητές, μικροί και μεγάλοι, εξέφρασαν τις απόψεις τους για την ωφελιμότητα του βιβλίου στον άνθρωπο και κατέθεσαν τις γνώμες τους για το πώς θα μπορέσει η υπάρχουσα, πλούσια σχολική βιβλιοθήκη, που προϋπήρχε, να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα σε ένα νέο πλαίσιο, μετά από την ένταξη της σχολικής μονάδας στο Πανελλήνιο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών.

Οι μαθητές μαζί με την υπεύθυνη συνδιαμόρφωσαν τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της βιβλιοθήκης για τις τρεις (3) διδακτικές ώρες λειτουργίας ανά εβδομάδα -σε συμφωνία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων- και επιπρόσθετα εξασφάλισαν τη συνεργασία και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ΠΕ06 (Αγγλικών) και ΠΕ08 (Εικαστικών) προκειμένου αυτή να λειτουργήσει πέρα από τα “στενά” όρια μιας σχολικής αίθουσας.

 

Τα καλύτερα έπονται … … …