Διδακτικές επισκέψεις … και όχι μόνο … του Δ.Σ. Ροδοδάφνης

Με σύμμαχο τον καιρό και την καλή διάθεση μαθητών και εκπαιδευτικών το σχολείο μας, τη Δευτέρα στις 19 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποίησε διδακτικές επισκέψεις σε διάφορους προορισμούς της πόλης μας.

Αρχικά οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων είχαν “ραντεβού”  με την ψηφιακή ιστορία του έθνους μας σχετικά με την ελληνική επανάσταση του 1821.

Ταυτόχρονα οι μαθητές των άλλων τάξεων (Α΄, Β΄, Γ΄ & Δ΄) βίωσαν μια καταπληκτική εμπειρία επισκεπτόμενοι το μουσείο “ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ”. Εκεί γνώρισαν, μέσα από την πλούσια συλλογή των 215 εκθεμάτων, τη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας που ο οικοδεσπότης του μουσείου κ. Ζωιτσούδης Δημήτρης φρόντισε με τη γλαφυρή περιγραφή του να την κάνει άκρως ενδιαφέρουσα.

(Πιστόλι του αγωνιστή Παπαφλέσσα)

(Επιτραχήλιο του Εθνομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης)

(Τηλεφωνική συσκευή του Ελευθέριου Βενιζέλου)

(Τεμάχιο βράχου του νησιού ΙΜΙΑ)

Στη συνέχεια σειρά είχε το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου – Ανδρέας Λόντος.

Οι μαθητές είδαν το στίγμα της παράδοσης “ζωντανό” και ενθουσιάστηκαν εξίσου το ίδιο και με τα ιστορικά κειμήλια και την εξαιρετική ξενάγηση που τους έκανε η κα Μπαστογιάννη Ρούλα.

Τέλος, παιδιά σημαίνει χαρά, σημαίνει παιχνίδι και γέλιο. Και πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε στην περίοδο πριν τη γιορτή των Χριστουγέννων. Έτσι, φροντίσαμε να τα αποζημιώσουμε πηγαίνοντάς τα και στο στολίδι της πόλης μας, δηλ. στο χριστουγεννιάτικο πάρκο στα Ψηλά Αλώνια !!!