Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

“Αν έχεις έναν κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται.” (Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός, 106-43 π.Χ.)

Στο πλαίσιο του Συλλογικού Προγραμματισμού για το σχολικό έργο του Δ.Σ. Ροδοδάφνης για το 2022-2023 εκπονείται σχέδιο δράσης με τίτλο: «Ίδρυση και αξιοποίηση σχολικής βιβλιοθήκης». Τα εγκαίνια της σχολικής βιβλιοθήκης θα υλοποιηθούν στα τέλη Μαΐου του 2023 και το κάλεσμα θα αφορά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα στην οποία ανήκει η σχολική μονάδα.

Ένα από τα αποτελέσματα αυτής της δράσης είναι το “άνοιγμα” της δανειστικής σχολικής βιβλιοθήκης και στους γονείς των μαθητών/-τριών του σχολείου, έτσι ώστε η σχολική βιβλιοθήκη να μετατραπεί σε “Βιβλιοθήκη της γειτονιάς”. Μια βιβλιοθήκη μέσα από την οποία θα μπορούν οι γονείς με τις κάρτες μέλους των παιδιών τους να δανείζονται, βάσει του πλαισίου του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της σχολικής βιβλιοθήκης, βιβλία που θα τους ενδιαφέρουν.

Έτσι, η ομάδα δράσης αποφάσισε να δημιουργήσει μια λίστα προτεινόμενων τίτλων βιβλίων για ενήλικες την οποία μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

«Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ» ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

“Βρίσκω πως τα βιβλία είναι τα καλύτερα εφόδια που μπορεί να πάρει μαζί του ένας άνθρωπος στο ταξίδι της ζωής.” (StefanZweig, Αυστριακός συγγραφέας  1881-1942)