“ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ – 3η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ” στα σχολεία

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η “3η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία”. Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από 8-12/5 για το σχ. έτος 2022-2023 με σκοπό να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους/τις μαθητές/μαθήτριες στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από το πνεύμα του Ολυμπισμού.

Οι δράσεις ξεκίνησαν στις 8/5. Την ημέρα αυτή όπως και στις 9/5, σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι μαθητές όλων των τάξεων ενημερώθηκαν -σε ζωντανή σύνδεση με το μουσείο της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας στην Ολυμπία- για τα ολυμπιακά αθλήματα, για τη διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και για τους Παραολυμπιακούς αγώνες και τις Ολυμπιακές Δάδες της Αθήνας του 2004. Την πρωτοβουλία για τις δράσεις αυτές είχε η εκπαιδευτικός ΠΕ11 του σχολείου κα Πλασσαρά Δήμητρα.

Στις 12/5 το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με πρωτοβουλία της άλλης εκπαιδευτικού ΠΕ11 του σχολείου μας κας Αλεξοπούλου Σπυριδούλας. Στο γήπεδο του Δημητρόπουλου φιλοξενήθηκαν οι 150 περίπου μαθητές/-τριες των Δ.Σ. Ροδοδάφνης και Κουλούρας και οι εκπαιδευτικοί τους. Εκεί οι μαθητές με την προαναφερόμενη εκπαιδευτικό υλοποίησαν λαμπαδηδρομία απόστασης 1,5 χμ. …

… απήγγειλαν τον Ολυμπιακό Ύμνο

MOV00882

… διεξήγαν τα αθλήματα του άλματος σε μήκος, της σφαιροβολίας και αγώνων ταχύτητας …

.. και τέλος η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το στεφάνωμα των νικητών !!!