Τιμητική διάκριση για το Δημοτικό Ροδοδάφνης

Το σχολείο μας συμμετέχοντας στη δράση «Ευέλικτα Καπάκια», η οποία υλοποιήθηκε κατά την περσινή σχολική χρονιά 2022-23, έλαβε Τιμητική Διάκριση  για τη συγκέντρωση των περισσότερων κιλών πλαστικού ανά μαθητή/τρια.

Πρόκειται για μια μαζική προσπάθεια 20.155 μαθητών/τριών (11.365 της Πρωτοβάθμιας και 8.790 της Δευτεροβάθμιας) από 182 σχολεία της Αχαΐας  οι οποίοι/ες συγκέντρωσαν 15.380 κιλά πλαστικά καπάκια, δηλαδή 9.000.000 περίπου πλαστικά πώματα. Η πετυχημένη αυτή δράση με την απίστευτη συμμετοχή αυτή που σχεδιάζεται και συντονίζεται από τις   Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, διά των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε άμεση και άριστη συνεργασία με τους Δήμους της Αχαΐας έχει γίνει πια θεσμός.  Τα χρήματα από τη διάθεση του πλαστικού κατατέθηκαν στις Σχολικές Επιτροπές και διανεμήθηκαν στα Ειδικά Σχολεία της Αχαΐας προκειμένου να καλύψουν υλικοτεχνικές εκπαιδευτικές τους ανάγκες.

Μπράβο στα παιδιά μας και στις οικογένειές τους για την εθελοντική προσπάθειά τους! Το σχολείο μας συνεχίζει δυναμικά  και αυτή τη χρονιά τη συλλογή καπακιών!

 

Η Δ/ντρια

Παναγιώτα Λαμπρακάκη