“Ψηφιακά ταξίδια στους δρόμους του ’21”

Σήμερα  23 Μαρτίου 2021, εντός του ωρολόγιου προγράμματος της ΕξΑΕ,  στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ψηφιακά ταξίδια στους δρόμους του ’21» του Τμήματος Γ.Α.Κ. Αιγιαλείας και του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ιστορικά τεκμήρια που παρουσιάσαν τη δράση των Αιγιαλέων κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Την παρουσίαση ανέλαβαν οι κκ. Δημουλά Κατερίνα, φιλόλογος και Διευθύντρια του Γυμνασίου Καμαρών, και Γεωργόπουλος Γεώργιος, φιλόλογος και υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Γ.Α.Κ. Αιγιαλείας, μέλη αμφότεροι του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

Με τον ελκυστικό αφηγηματικό χαρακτήρα που έδωσαν στα ιστορικά γεγονότα αλλά και τον εμπλουτισμό αυτών, με το εξαιρετικό υλικό που πρόβαλαν, πέτυχαν να οδηγήσουν τους μαθητές σε άλλα μεθοδολογικά και εκπαιδευτικά μονοπάτια σχετικά με το -βαρετό για πολλούς- μάθημα της ιστορίας.”Ζωντάνεψαν” το παρελθόν, “ανέσυραν” από τη λήθη και την αφάνεια ιστορικές στιγμές της τοπικής ιστορίας μας και κατάφεραν να αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσφορά των Αιγιαλέων αγωνιστών στη μεγάλη εθνική προσπάθεια του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

Ευχαριστούμε!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ