Βραβείο αειφόρου σχολείου

Αιγιάλεια: Σημαντική διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Ροδοδάφνης Βραβεύτηκε ως Αειφόρο Σχολείο για την περίοδο 2011-2012Με πολύ μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία 18 σχολείων από όλη την Ελλάδα, έγινε η τελετή απονομής των βραβείων του 2ου πανελλήνιου διαγωνισμού «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου 2011-2012», την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012. Το Δημοτικό σχολείο Ροδοδάφνης, όσο μικρό και αν θεωρείται, κατέκτησε μια πολύ μεγάλη ειδική τιμητική διάκριση.

Ανάμεσα σε 120 συμμετοχές σχολείων από όλη την Ελλάδα, κατέκτησε την 10η ειδική διάκριση στην κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων και δικαίως παιδιά, δάσκαλοι και γονείς πανηγυρίζουν!

Το αειφόρο σχολείο είναι ένα σχολείο χαρούμενο, ήρεμο, ασφαλές, προοδευτικό, ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες χαίρονται να φοιτούν, ένα σχολείο που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τα ταλέντα, τις ικανότητές τους και την κριτική σκέψη, ένα σχολείο που δίνει χρόνο για αναστοχασμό, που δείχνει κατανόηση και αγάπη για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στα μαθήματα, ένα σχολείο εργαστήρι της ζωής και της χαράς. Η τελετή έγινε στη μεγάλη αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας (Ζακλίν ντε Ρομιγί). Τα βραβεία επέδωσε ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου παιδείας  κ. Σωτήρης Γκλαβάς.

Η τελετή ήταν πραγματικά μια μεγάλη εμπειρία για τα παιδιά που την παρακολούθησαν. Τονίζεται πως η Διευθύντρια του σχολείου κα Σιταρά, οι δάσκαλοι, ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων των Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, η σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Μαρία Καβούνη με το εθελοντικό πρόγραμμα πολιτών «ΑΓΑΦΡΟΝ» και βέβαια η αστείρευτη ενέργεια και διάθεση των παιδιών, ήταν τα κλειδιά για την επιτυχία του σχολείου.

Πηγή: thebest.gr