Τραγουδάμε όλοι μαζί για τη φιλία και τη διαφορετικότητα (με αφορμή την ημέρα ΑΜΕΑ – 3 Δεκέμβρη)

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου δύο ειδικά δημοτικά σχολεία, πέντε γενικά δημοτικά και ένα νηπιαγωγείο συναντηθήκαμε διαδικτυακά και τραγουδήσαμε για τη φιλία και τη διαφορετικότητα. Πιο συγκεκριμένα: το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αταλάντης, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, το 13ο 2/θ Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής , το Δημοτικό Σχολείο Ροδοδάφνης, το 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, το Δημοτικό Σχολείο Μικρού Κεφαλόβρυσου και το Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών.

Στη συνάντησή μας τα σχολεία μοιραστήκαμε εργασίες και τραγούδια για τη φιλία και τη διαφορετικότητα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και όμορφες σκέψεις. Από το 13ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής και τη δασκάλα τους Γεωργία Λαδά απολαύσαμε το τραγούδι Το παραμύθι αρχίζει. Ακούσαμε με προσοχή τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ταξιαρχών που μας παρουσίασαν το σχολείο τους και μας είπαν το Ρούντολφ το ελαφάκι μαζί με τις δασκάλες τους Ειρήνη Χλωρού και Μαρία Κακκάβα. Το Δημοτικό Σχολείο Ροδοδάφνης ήταν το πιο μακρινό σχολείο που συνδέθηκε και οι μαθητές και μαθήτριές μας μετέφεραν όλη τη θετική τους ενέργεια με το τραγούδι των Ονιράμα, Χριστούγεννα στην πόλη των Αγγέλων. Τα παιδιά του Ε3 και του ΣΤ2 από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, με τις τη δασκάλες τους Δέσποινα Βούκουνα και Ελένη Κοργιαλά, μας ξεσήκωσαν με το Χέρια σαν κι αυτά. Τα παιδιά του ΣΤ1 από το 33ο μας αιφνιδίασαν ευχάριστα όταν με τη μουσικό τους Κωνσταντία Λάσκου τραγούδησαν με κινήσεις το Χριστούγεννα μυρίζει  και όταν η δασκάλα τους Όλγα Καλιάγρα μας παρουσίασε την εικονογράφηση του τραγουδιού Εγώ κι εσύ μαζί που ετοίμασαν για μας! Είδαμε το βιντεάκι που ετοίμασε το Δημοτικό Σχολείο Μικρού Κεφαλόβρυσου με παιχνίδια και μουσικές που αγαπούν. Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν όταν τραγουδήσαμε όλοι μαζί «Να ζήσεις Μαρίνα…» στη μικρή μαθήτρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης. Στέλνουμε την αγάπη μας στα παιδιά και στους συναδέλφους μας εκεί, Γιούλη Μαρτίνου, Μιχαέλα Στεργίου, Κωνσταντίνα Βαγγελά, Κωνσταντίνα Χριστοδουλιά και στην Κατερίνα Καρούτα.

Ευχαριστούμε πολύ  τον κ. Χρήστο Τρικάλη,  Διευθυντή Π.Ε. Τρικάλων για την παρουσία του στη συνάντηση και την ενθάρρυνσή του  για τέτοιες πρωτοβουλίες.