Το Παραολυμπιακό άθλημα Boccia – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις  3 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μια Ημέρα που δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Στο σχολείο με αφορμή αυτή την Ημέρα, μας αφιερώσαμε την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου  σε πρωτοβουλίες  ενημέρωσης , ευαισθητοποίησης και βιωματικές δράσεις γύρω από τα ζητήματα της Αναπηρίας.

Την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, ο γυμναστής του σχολείου Νικόλαος Χρόνης παρουσίασε  και δίδαξε στους μαθητές και μαθήτριες το Παραολυμπιακό άθλημα Boccia, το οποίο έπαιξαν στη συνέχεια,  με σκοπό να κατανοήσουν τους κανόνες τους, να μπουν στη θέση των ατόμων με αναπηρία, να αντιληφθούν   την ανάγκη τους να αποτελούν ισότιμο μέλος της κοινωνίας καθώς και  το  δικαίωμά τους  στην  άσκηση και τον αθλητισμό.  Πρόκειται για ένα άθλημα που παίζεται από το 1984 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες σε περισσότερες από 40 χώρες  από άτομα με  εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Δ/ντρια

Παναγιώτα Λαμπρακάκη