Αγώνες Στίβου Δημοτικών Σχολείων Αιγειαλείας

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

«ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΙΝΑΣ»

ΣΑΒΒΑΤΟ  20  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

 

Αρ. Πρωτ.:                       391   ,    1  /  4  /2024

ΠΡΟΣ:

1)  ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

2)  Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας

3)  Δήμο Αιγιαλείας (Αντιδημαρχία ΠΑΙΔΕΙΑΣ)

4)  Δήμο Αιγιαλείας (Αντιδημαρχία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ))

5)  ΕΑΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Β. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Από το Δήμο Αιγιαλείας (Αντιδημαρχία Παιδείας και Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού και  τον Αθλητικό Σύλλογο Αιγίου με την επωνυμία “ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ”, με την υποστήριξη της   Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, προκηρύσσονται οι «ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ για μαθητές ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΪΝΑΣ » , που είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του ιατρού, μαραθωνοδρόμου, συνιδρυτή και πρώτου προέδρου του αθλητικού συλλόγου “Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς”, διατελέσαντος δημοτικού συμβούλου και αρχηγού δημοτικής παράταξης του Δήμου Αιγιαλείας , ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΙΝΑ, σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ :

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

  1. ΜΑΘΗΤΩΝ:         50μ. – ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΑΝΕΥ ΦΟΡΑΣ – ΡΙΨΗ VORTEX –

ΜΙΚΤΗ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4 Χ200 (2 ΜΑΘΗΤΈΣ ΚΑΙ 2 ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ)

  1. ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: 50μ. – ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΑΝΕΥ ΦΟΡΑΣ – ΡΙΨΗ VORTEX – ΜΕΙΚΤΗ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4 Χ200 (2 ΜΑΘΗΤΈΣ ΚΑΙ 2 ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ)

ΔIΚΑIΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ:

Στους αγώνες, έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι ΜΑΘΗΤΕΣ και οι ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Δ΄,  Ε’ και ΣΤ’ τάξης, (ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ-ΕΣ ΤΟ 2012, το 2013 ΚΑΙ ΤΟ 2014), των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αιγιαλείας που διαθέτουν  Υπεύθυνη δήλωση γονέα/κηδεμόνα για τη συμμετοχή του μαθητή/τριας σε  αθλητικές δραστηριότητες.  (Υπόδειγμα 1 ) .

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

  • Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε όλα τα αγωνίσματα. Η ομάδες μεικτής σκυταλοδρομίας 4Χ200   θα καταρτιστούν από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και τους διευθυντές των σχολείων.

Επειδή ωστόσο  η διεξαγωγή των αγώνων θα γίνει στο Δημοτικό στάδιο Αιγίου, παράλληλα με τη διεξαγωγή του πανελλήνιου πρωταθλήματος 10.000 μ. και θα μεταδοθεί σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από κανάλι στο youtube, θα συμμετάσχουν από κάθε  σχολείο μόνο οι δύο πρώτοι μαθητές και οι δύο πρώτες μαθήτριες σε κάθε ατομικό αγώνισμα προκειμένου να τηρηθεί το πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια.

Παρακαλούνται οι διευθυντές και οι υπεύθυνοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής κάθε σχολείου να αποστείλλουν στο mail του συλλόγου μας, athinodoros2005@gmail.com μέχρι την Παρασκευή 5/4/2024,  τη λίστα με τους δύο (2) πρώτους και τις δύο (2) πρώτες που θα επιλεγούν σε κάθε ατομικό αγώνισμα, καθώς και την ομάδα μεικτής σκυταλοδρομίας,  οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το σχολείο τους , εφόσον  έχουν τη συγκατάθεση του κηδεμόνα τους με υπογεγραμμένη τη σχετική υπεύθυνη δήλωση. Η σχετική λίστα μπορεί να περιέχει επιπλέον τους επιλαχόντες μαθητές με σειρά προτεραιότητας συμμετοχής στην περίπτωση που υπάρξει η ανάγκη αντικατάστασης για οποιονδήποτε λόγο κάποιων από τους προτεινόμενους.

 

  • Στο αγώνισμα του μήκους άνευ φοράς, αγοριών και κοριτσιών θα εκτελέσουν όλοι οι  αγωνιζόμενοι 2 προσπάθειες.
  • Στο αγώνισμα της ρίψης vortex θα εκτελέσουν όλοι οι αγωνιζόμενοι 2 προσπάθειες.
  • Το αγώνισμα των 50 μ. θα διεξαχθεί σε χωριστές τελικές  σειρές αγοριών και κοριτσιών.
  • Το αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4Χ200 θα διεξαχθεί σε τελικές σειρές.

 

ΣΥΝΟΔΟΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Την κάθε σχολική ομάδα στα ατομικά και ομαδικά αθλήματα μπορεί να συνοδεύει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής που υπηρετεί στο σχολείο και ορίζεται από τον Διευθυντή του σχολείου. Σε περίπτωση αδυναμίας του Κ.Φ.Α., ο Διευθυντής δύναται να ορίσει, ως συνοδό, εκπαιδευτικό που υπηρετεί στο σχολείο.

Σε περίπτωση που οι μαθητές δεν είναι εφικτό να συνοδεύονται από εκπροσώπους του σχολείου, τότε και μόνο μπορούν να προσέρχονται με τον κηδεμόνα τους στην γραμματεία των αγώνων.

 

 

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ – ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ :

Οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην Αίθουσα κλήσης 60 λεπτά πριν την τέλεση του αγωνίσματος τους, προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους, να ελεγχθεί Η ΥΠΕΎΘΥΝΗ ΔΉΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥΣ και να παραλάβουν τον αριθμό τους.

.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Τα Σχολεία πρέπει να στείλουν τη δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τρίτη  9/4/2024  στο e-mail  atthinodoros2005@gmail.com    σε ηλεκτρονική μορφή στο επισυναπτόμενο αρχείο excel. Τις δηλώσεις υπογράφουν ο Διευθυντής και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Σχολείου.  Στην περίπτωση που κάποιο σχολείο δε διαθέτει καθηγητή Φυσικής αγωγής υπογράφουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τάξεων της Ε’ και ΣΤ΄Δημοτικού. (ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ)

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα ορίζονται ο κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΣΙΑΣ, Τεχνικός Σύμβουλος Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου και ο Σωματειακός προπονητής ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΟΦΥΛΑΣ. Υπεύθυνοι εγκατάστασης ορίζονται οι Κ.Φ.Α. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ και ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

  • H αίθουσα κλήσης θα λειτουργήσει έξω από τα γραφεία του Σταδίου (τερματισμός 100μ).
  • Η είσοδος των αθλητών στον αγωνιστικό χώρο θα γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από την είσοδο που βρίσκεται στον τερματισμό των δρόμων και μόνο με την συνοδεία του εφόρου του αγωνίσματος , 10′ πριν την ώρα έναρξης των αγωνισμάτων.
  • Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Σύμβουλο της Ε.Α.Σ. και τον Αλυτάρχη, σύμφωνα με τους κανονισμούς.
  • Ο διοργανωτής θα φροντίσει να υπάρχει επαρκής ιατρική κάλυψη κατά την διάρκεια των αγώνων.

 

 

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Βαθμολογούνται οι 8 πρώτοι μαθητές και οι 8 πρώτες μαθήτριες σε κάθε αγώνισμα καθώς και οι 8 πρώτες ομάδες της μεικτής σκυταλοδρομίας ως εξής: Ο πρώτος-τη με 8 βαθμούς, και οι επόμενοι διαδοχικά με 1 βαθμό λιγότερο από τον προηγούμενο έως τον 8ο – 8η που θα βαθμολογηθεί με 1 βαθμό, Παρομοίως η πρώτη ομάδα σκυταλοδρομίας θα βαθμολογηθεί με 16 βαθμούς και κάθε επόμενη ομάδα διαδοχικά στη σειρά με 2 βαθμούς λιγότερους από την προηγούμενη έως την 8η ομάδα που θα βαθμολογηθεί με 2 βαθμούς.

ΕΠΑΘΛΑ:

Στους τρεις (3) πρώτους αθλητές- τριες κάθε αγωνίσματος, θα απονεμηθούν , μετάλλια και διπλώματα και κύπελλα για τους πρώτους και τις πρώτες.

Στις τρείς (3) πρώτες ομάδες της μικτής σκυταλοδρομίας 4Χ200 , θα απονεμηθούν κύπελλα (για τα σχολεία) , μετάλλια και διπλώματα  (για τους μαθητές).

Στο πρώτο σε βαθμούς σχολείο θα δοθεί έπαθλο,  προσφορά των χορηγών του συλλόγου μας.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.