Εκπαιδευτική επίσκεψη στο πάρκο των Χριστουγέννων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ΄ και Ε΄ τάξεων με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Χαλκιοπούλου Ιωάννας και τη συνδρομή των κκ. Μπακάλη Ελένης, Αστερή Φρόσως, Κιέκα Λίνας και Γκραικιώτη Ανδριάνας παρουσίασαν με ένα σύντομο δρώμενο το βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «ΔΕΝ». Κρατώντας το ουσιαστικό νόημα, που ο συγγραφέας προβάλλει, είχαν διασκευάσει την υπόθεση του βιβλίου δίνοντας χρώμα και άρωμα Χριστουγέννων, όπως άλλωστε ταίριαζε στον χώρο και στον χρόνο της παρουσίασης. 

Ο μικρός ήρωας ΔΕΝ έχει τίποτα απ’ όσα έχουν όλα τα άλλα παιδιά. Καθώς,μάλιστα, πλησιάζουν τα Χριστούγεννα βλέπει γύρω του παιδιά ευτυχισμένα να έχουν κάθε τι που ονειρεύονται! Έτσι, η λύπη του μεγαλώνει, γίνεται αφόρητη και στέκει μόνος στην άκρη του δρόμου -στο περιθώριο της ζωής- απλός θεατής της ευτυχίας των άλλων…

 Μέχρι που… ένα έλατο από το δάσος έρχεται για Χριστούγεννα στην πόλη. Συναντά τον μικρό μας ήρωα, ζωντανεύει και του μαθαίνει να αναζητά τη χαρά, να ανακαλύπτει την ευτυχία, να διώχνει την παγωνιά των ΔΕΝ και να ζει με τη ζεστασιά της Αγάπης.

Αυτό δε θέλουμε όλοι να πετύχουμε;

 Όσοι παρευρέθηκαν στην παρουσίασή έμαθαν μαζί μας το μυστικό!