“Εκπαιδευόμενοι Πυροσβέστες”

Με αφορμή τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιάς, κυρίως σχολικών μονάδων που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασικών περιοχών, και τα προβλεπόμενα του Σχεδίου Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα διεξήχθη, σήμερα 20 Μαρτίου 2019, με απόλυτη επιτυχία η άσκηση σεισμού για το Γ΄ τρίμηνο του σχολικού έτους 2018-2019.

Αρχικά με βάση το σενάριο της άσκησης έγινε διάσωση – απεγκλωβισμός, από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μαθητή που ήταν “αγνοούμενος” μετά την εκκένωση του κτηρίου.

Κατόπιν ακολούθησε ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών σχετικά με το πρωτόκολλο ενεργειών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση σεισμών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από αυτούς.

Τέλος, και ενώ οι μικροί μαθητές ως “εκπαιδευόμενοι πυροσβέστες”

γνώρισαν και χρησιμοποίησαν τον εξοπλισμό ενός πυροσβεστικού οχήματος,

οι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν από τον Ανθυποπυραγό κ. Σπυρόπουλο Ευάγγελο,

μέσω μιας εμπλουτισμένης παρουσίασης, για τις αιτίες, τα είδη και τους τρόπους αντιμετώπισης πυρκαγιών.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δ.Σ. Ροδοδάφνης ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου για την ενημέρωση και τη συμμετοχή της στην πραγματοποίηση της άσκησης.